- درباره دکتر یاسمن میری
دکتر یاسمن میری در سال 1387 در رشته دندانپزشکی در شهر تهران وارد دانشگاه شدند و دوره دکتری حرفه ای دندانپزشکی خود را با کسب مدارج عالی و رتبه برتر دانشگاه در سال 1393 با موفقیت به پایان رساندند و از دانشگاه فارغ التحصیل شدند و پس از کسب مجوز طبابت به عنوان دندانپزشک، موفق به دریافت مدارک معتبر دانشگاهی جهت انجام انواع درمان های دندانپزشکی زیبایی،طراحی و اصلاح طرح لبخند توسط لمینیت های سرامیکی و کامپوزیت ونیرهای دندانی و… شدند و در حال حاضر نیز در همین زمینه به صورت تخصصی در حال فعالیت می باشند و تا به امروز تجربه ی بالغ بر هزار نمونه ی موفق از انجام درمان های زیبایی در افراد مختلف را دارا می باشند.
خدمات ما
1
ونیرها
واژه “ونیر” به چه معناست؟
در حال حاضر عمده ترین و اصلی ترین روش انجام درمان های زیبایی دنداندپزشکی و اصلاح طرح لبخند، ونیرها می باشند.
ونیر به طور کلی به معنای لایه یا روکش می باشد، واژه ونیر در دندان پزشکی زیبایی به درمانی اطلاق می شود که با ایجاد یک پوشش مناسب بر روی سطح دندان می تواند منجر به اصلاح فرم، شکل و رنگ دندان و بستن فواصل بین دندانی و ایجاد نمایی زیبا، سالم و طبیعی در دندان ها و لبخند می گردد. درمان های زیبایی هم مانند سایر درمان های محافظه کارانه بهتر است بعد از اتمام سن رشد بیمار (18 سال به بالا) انجام شود.
ونیرها به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
1. ونیرهای سرامیکی یا لمینیت های سرامیکی (لمینیت های غیرمستقیم یا لابراتواری) که به طور عام با واژه لمینیت دندان شناخته می شوند.
2. ونیرهای کامپوزیتی یا لمینیت های کامپوزیتی (روش مستقیم) یا کامپوزیت ونیر که به طور عام با واژه کامپوزیت دندان شناخته می شوند.
2
کامپوزیت ونیر یا کامپوزیت دندان
از چالش های مهم این نوع درمان زیبایی رسیدن به ضخامت مناسب کامپوزیت روی سطح دندان (جهت اصلاح بدرنگی های احتمالی دندان و ایجاد یک رنگ ایده آل و هماهنگ با تقاضا و خواسته بیمار و سایر فاکتورها و استانداردهای یک درمان زیبایی ایده آل شامل عدم تراش دندان ها یا حداقل تراش سطحی آنها) و در عین حال ظریف بودن و عدم ضخامت آنهاست. چرا که در صورت انجام کامپوزیت ونیر به صورت توده ای و ضخیم، علاوه بر ظاهر نازیبا و برجسته دندان ها پس از اتمام درمان، در آینده ای نه چندان دور، مشکلات متعدد لثه ای به سراغ فرد می آید و مسائل بسیار ناخوشایندی را تجربه خواهد کرد که حتی می تواند منجر به اقدام جهت حذف ونیر کامپوزیت های غیراصولی و غیراستاندارد شود. با این توضیح و مشخص شدن حساسیت تکنیکی در انجام درمان کامپوزیت ونیر متوجه می شویم که علت تفاوت هزینه انجام این درمان در مراکز درمانی مختلف چیست.
3
لمینیت سرامیکی
لمینیت سرامیکی درمان بسیار رایج و پرطرفداری در سرتاسر جهان جهت اصلاح طرح لبخند و ایجاد و طراحی یک لبخند زیبا، متناسب با چهره فرد می باشد. این درمان برخلاف کامپوزیت ونیر (که به صورت یک مرحله ای و مستقیم انجام می شود) غیرمستقیم و چند مرحله ای می باشد. که در مرحله یاول، دندان ها جهت قرارگیری لمینیت های سرامیکی آینده، آماده سازی می شوند و در برخی موارد که مورد نیاز می باشد، تا حدی که به دندان و بافت حیاتی آن آسیبی وارد نگردد، دندان ها تراش سطحی داده می شوند و در این مرحله قالبگیری از دندان ها صورت می گیرد و به لابراتوارهای تخصصی دندانپزشکی ارسال می گردد و تا حدود یک الی دو هفته ی بعد، لمینیت های سرامیکی آماده تحویل هستند و مجددا در مطب دندانپزشکی برروی دندان های مراجعه کننده امتحان می شوند و در صورتیکه تطابق کامل با دندان ها داشته باشند، در همان جلسه برروی دندان باند (در اصلاح عمومی چسپاند) می شوند و لبخند نهایی طی 2 الی 3 جلسه درمانی در مطب تکمیل می گردد.
در گذشته برای انجام لمینیت های سرامیکی دندان ها متحمل تراش زیادی می شدند و این مساله برای لمینیت ها عیب بزرگی به شمار می رفت. اما در حال حاضر با پیشرفت های صورت گرفته در سال های اخیر امکان انجام لمینیت های سرامیکی بسیار نازک که نیاز به حداقل آماده سازی روی سطح دندان ها را دارند، به وجود آمده که این لمینیت ها از لحاظ ضخامت با لنزهای چشمی مشابهت داده می شوند و اصطلاح رایجی که در مورد آنها به کار می رود کانتکت لنز یا لنزهای تماسی است. این اصطلاح بیانگر ظرافت و نازکی لمینیت های امروزی هست که در مطب دندانپزشکی زیبایی خانم دکتر میری را به کارگیری مدرن ترین و به روزترین تکنولوژی ها و همکاری متقابل با معتبرترین لابراتوارهای تخصصی دندانسازی کلیه این خدمات ارایه گردد.
لمینیت های سرامیکی همانطور که از اسمشان پیداست جنسی از کامپوزیت ها دارند و این تفاوت جنس سبب می شود که در طول زمان مداد رنگی و آب را به خوب جذب نکنند و به همین دلیل هرگز نیازمند پالیش های دوره ای جهت جلوگیری از رنگ پذیری نیستند و این یکی از مزیت عمده سرامیک ها نسبت به کامپوزیت هاست.
چه کسانی کاندید انجام درمان های زیبایی کامپوزیت ونیر و لمینیت سرامیک نیستند؟
تقریبا اکثر افراد می توانند جهت اصلاح طرح لبخندشان از یکی از روش های فوق کمک بگیرند. لازم است بدانید که روش های دندانپزشکی زیبایی مثل کامپوزیت یا لمینیت روی دندان هایی که اساسا سالم هستند کاربرد دارند. در واقع این دو درمان صرفا جهت برطرف کردن مشکلات زیبایی دندان ها مثل رفع کجی مختصر و فواصل بین دندانی مختصر و … کاربرد دارند و در مورد مشکلات فکی و مسائل درمانی دندان ها نمی توانند کارایی داشته باشند.
به همین دلیل نیاز است قبل از اقدام جهت زیباسازی لبخند ابتدا دندانپزشک زیبایی وضعیت دندان های شما را ارزیابی کند تا در صورتی که مشکل اساسی دندانی یا فکی نداشته باشید این روش ها را برای زیباتر کردن لبخند شما به کارگیرد.
افرادی که مشکلات شدید دندانی و حتی فکی دارند ممکن است نیاز باشد قبل از انجام درمان های زیبایی درمان ارتودنسی و حتی جراحی فک انجام بدهند. در گروهی از افراد نیز مشکلات شدید لثه ای سبب می شود امکان انجام درمان زیبایی مختل گردد و تا برطرف شدن کامل بیماری های لثه بهتر است درمان زیبایی به تعویق بیفتد.
به طور کلی افرادی که شرایط زیر را دارند، کاندید مناسبی برای انجام درمان های زیبایی نیستند و بهتر است تا برطرف نمودن کامل مسائل زیر از انجام درمان زیبایی صرف نظر نمایند.
1. افرادی که اعتیاد شدید به مصرف دخانیات و الکل دارند.
2. افرادی که بهداشت دهانی ضعیفی دارند.
3. افرادی که عادت های پارافانکشنال همچون دندان قروچه و سایش های شدید دندانی دارند.
4. افرادی که در نواحی خلفی دهانشان دارای نواحی بی دندانی (فقدان دندان های آسیای بزرگ) می باشند.
5. افرادی که بیماری و التهابات لثه ای دارند.
6. افرادی که بهم ریختگی شدید دندانی دارند.
7. افرادی که فواصل خیلی زیادی بین دندان ها دارند.
8. افرادی که دندان های پروترود و بیرون زده و فک بیرون زده دارند.
9. افرادی که مساءل مختلف روحی از قبیل استرس های فراوان و مساءل و شرایط خاص از قبیل وسواس های فکری و اختلالات شخصیتی دارند.
4
بلیچینگ
واژه بلیچینگ به معنای سفید کردن می باشد. بلیچینگ یکی از کم تهاجمی ترین روش های درمانی زیبایی به شمار می رود که قادر است رنگ دندان های شما را تا حدود 1 الی 2 پرده و گاهی بیشتر، روشن نماید. در این درمان استفاده از ژل یا ماده بلیچینگ سطح دندان هایی که از قبل توسط جرم گیری و روش های پاکسازی تمیز شده است توسط ژل مخصوص پوشانده می شود و بعد از گذشت مدت زمان مشخص این ژل توسط دندانپزشک (در روش بلیچینگ در مطب) و یا توسط خود فرد (در روش بلیچینگ در منزل) از روی سطح دندان ها پاک می شود.
درمان بلیچینگ نمی تواند فرم یا شکل دندان های شما را تغییر دهد و صرفا روی رنگ دندان ها تاثیر گذار است و به دو روش کلی قابل انجام است:
1. OFFICE BLEACHING؛ که در مطب دندانپزشکی و توسط دندانپزشک انجام می شود.
2. HOME BLEACHING؛ که در این روش ماده مخصوص به همراه قالب دندانی شما که به آن TRAY گفته می شود توسط دندانپزشک به شما تحویل داده شده و شما طبق دستورات توصیه شده از ماده در منزل استفاده می کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
5
لیفت لثه
لبخند لثه ای زمانی رخ می دهد که در هنگام خندیدن بیش تر از حدود mm 2 از لثه های فک بالا نمایان گردد. لبخند لثه ای با توجه به میزان شدتی که دارد، با چند روش قابل درمان است:
1. جراحی فک در ترکیب با ارتودنسی که درمانی سخت و زمانبر و هزینه بر می باشد و مخصوص افرادی هست که لبخند لثه ای اسکتال و بسیار شدید دارند.
2. جراحی افزایش طول تاچ دندان؛ در این روش همزمان از میزان لثه ها و استخوان کاسته می شود و بعد از حدود 1 الی 2 ماه امکان انجام درمان های زیبایی (ونیرها) وجود خواهد داشت.
3. انجام لیفت لثه یا LEVELING لثه که در این روش زمانی کاربرد دارد که میزان دیده شدن لثه از حد نرمال کمی بیش تر باشد، چرا که با انجام لیفت لثه نمی توان حجم زیاد یا قابل توجهی از لثه ها را برداشت. در این روش معمولا بلافاصله بعد از انجام لیفت و در همان جلسه انجام درمان زیبایی (ونیر) امکان پذیر است.
4. تغییر موقعیت لب؛ در این روش با جراحی یک قطعه از پوست نازک داخل چین لب بالا برداشته می شودو این بدان معناست که لب دیگر نمی تواند هنگام لبخند زدن به طور کامل به سمت بالا حرکت کند و باعث می شود لثه ها در هنگام لبخند کم تر نمایان گردند.
5. بوتاکس؛ می توان با استفاده از تزریق بوتاکس میزان بالا رفتن لب به هنگام لبخند را کاهش داد که باعث کم تر دیده شدن لثه ها به هنگام لبخند می شود.
6
بستن فواصل بین دندانی
این درمان، درمانی زمانبر است که برای افرادی کاربرد دارد که دندان های به هم ریخته و یا با فواصل زیاد و اختلالات شدید تر دندانی دارند که با لمینیت های کامپوزیتی یا سرامیکی قابل اصلاح نمی باشد. در مان ارتودنسی ممکن است از 6 ماه در موارد خفیف تا 2-3 سال در موارد شدید، زمان ببرد.
اگر حین انجام درمان ارتودنسی تمایل به سفیدکردن دندان هایتان از طریق بلیچینگ دارید، دست نگه دارید تا درمان ارتودنسی تکمیل شود. چرا که براکت های ارتودنسی به صورت فیزیکی از تماس مواد بلیچینگ با سطح دندان جلوگیری می کنند و مانع انجام عمل سفید کردن دندان ها می شوند.
برای بستن فاصله دو روش وجود دارد:
1. ارتودنسی
2. کامپوزیت ونیر یا لمینیت
در صورتی که فاصله بین دو دندان از mm5/2 بیش تر باشد بهتر است از روش ارتودنسی برای بستن فواصل استفاده گردد ولیدر فاصله های کم تر می توان از ونیرها جهت بهبود وضعیت کمک گرفت. در روش کامپوزیت ونیر یا لمینیت سرامیکی معمولا فاصله به دو نیمه تقسثیم می شوند و دو بخش از آ« به دندان کناری اضافه می گردد تا فاصله بین دو دندان بسته شود.
مزایا و معایب این درمان ها چیست؟
در درمان های ارتودنسی، دندان های شما صاف و مرتب می شوند اما ممکن است از نظر رنگ، شکل و اندازه آن چیزی که مدنظر شماست نباشند. در اغلب موارد، افراد از رنگ، شکل و فرم دندان های خود راضی نیستند و در نهایت، حتی پس از اتمام درمان ارتودنسی، به ونیرهای زیبایی (کامپوزیت یا لمینیت سرامیکی) پناه می آورند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که شکل رنگ و اندازه دندان های طبیعی خود را دوست دارید، ارتودنسی درمان عالی برای شما می باشند. اما اگر می خواهید در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه از جهت ظاهر زیبایی لبخندتان برسید، انتخاب مناسب برای شما ونیرهای دندانی است.
7
روکش طلا
برخی افراد علاقه دارند که سطح دندان های آنها با روکش هایی طلایی رنگ از جنس طلا و یا نقره ای رنگ از جنس طلای سفید پوشانده شود که امری کاملا سلیقه ای می باشد و از نظر علمی و عملی با در نظر گرفت شرایط دهانی و دندانی و فکی و صلاحدید دندانپزشک در موارد خاص قابل انجام می باشد.
8
ارتودنسی
این درمان، درمانی زمانبر است که برای افرادی کاربرد دارد که دندان های به هم ریخته و یا با فواصل زیاد و اختلالات شدید تر دندانی دارند که با لمینیت های کامپوزیتی یا سرامیکی قابل اصلاح نمی باشد. در مان ارتودنسی ممکن است از 6 ماه در موارد خفیف تا 2-3 سال در موارد شدید، زمان ببرد.
اگر حین انجام درمان ارتودنسی تمایل به سفیدکردن دندان هایتان از طریق بلیچینگ دارید، دست نگه دارید تا درمان ارتودنسی تکمیل شود. چرا که براکت های ارتودنسی به صورت فیزیکی از تماس مواد بلیچینگ با سطح دندان جلوگیری می کنند و مانع انجام عمل سفید کردن دندان ها می شوند.